Specijalne tehnike

Cyriax koncept – je dijagnostička i terapeutska metoda koja se primjenjuje kod tegoba lokomotornog sustava. Uspješno se otklanjaju problemi koji nastaju kao posljedica povreda ili degeneracije mišića, tetiva i hrskavice.

Tehnike koje se koriste po Cyriaxu su:
•    frikcijska masaža
•    manipulacija
•    mobilizacija
Mulligan koncept – je terapijska tehnika kojom se tretiraju povrede i istegnuća uzrokovane promjenama položaja zgloba, koja kao takva uzrokuje bolnost i smanjenu pokretljivost. Tehnika je usmjerena na ponovno uspostavljanje normalnog bezbolnog opsega pokreta u zglobu.
McKenzie – Cilj je ove metode smanjenje ili potpuno uklanjanje boli i tegoba kralježnice, te povećanje mobilnosti i jačanje pripadajuće muskulature.
PIR (postizometrička relaksacija) – je fizioterapeutska tehnika koja predstavlja vrlo efikasnu metodu za relaksaciju bolnih, napetih „skraćenih“ mišića. Koristimo je za pripremu pacijenta prije tretmana mobilizacije – manipulacije zglobova, iako je ponekad i sam PIR dovoljan da bi se pacijent oslobodio boli i bolne napetosti u mišićima.
K-Tape – je terapijska tehnika koja se koristi kod akutnih i kroničnih mišićno-koštanih stanja (posebno kod sportskih ozljeda), primjenom elastičnih ljepljivih traka. Glavni učinci su: sprječavanje nastanka ozljeda mišića i mekog vezivnog tkiva (tetive i ligamenti), uklanja bol, otklanja velike hematome, poboljšava krvnu i limfnu cirkulaciju.

Hydrotherapy © 2016.

Ove Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. više informacija

Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Euopske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne.

Zatvori